Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg glad förlorare på hemmaplan

Annons

Sällan har en gladare förlorare setts än Modos tränare Anders Forsberg på torsdagskvällen.

Jag är väldigt nöjd med hur vi spelade, sade Forsberg efter strafförlusten med 3-4 hemma mot Brynäs i SHL.

Modo gjorde ett par bra matcher inledningsvis i serien, men sedan har det bara gått utför och laget halkat ned till tabellbotten - även om man nu i alla fall poängmässigt gick i kapp elvan HV71.

Möjligen var insatsen mot Brynäs en spelmässig vändning.

Vi får matchen dit vi vill, har fart och skapar chanser. När man ser att vårt nya spelsystem börjar komma, det är klart man är nöjd, sade Anders Forsberg. Visar vi den här kraften och intensiteten i fortsättningen blir det roligt. Vi tar stora steg hela tiden och spelarna känner också att det är roligt - möjligen kan vi bli lite effektivare.

Eller snarare mycket effektivare. Modo vann skotten med 46-35 efter 20-6 i sista perioden och 5-2 i förlängningen.

Brynäs visade dock en strålande effektivitet.

Johan Harju satte ett tidigt ledningsmål sedan Modos försvar hamnat i ordentlig gungning. Jesper Ollas satte mycket snyggt 2-1 - i ett läge då Modo hade kvitterat och tagit över matchen i andra perioden - och sedan behövde Brynäs bara 15 sekunder i spel fem mot tre för att göra 3-1.

En våldsam offensiv i sista perioden gav dock utdelning och när Modo redan efter sex minuter gått fram till 3-3 såg det ut som om hemmalaget hade matchen i sin hand.

Men Brynäs och målvakten Robin Rahm stod emot ordinarie tid ut och även i förlängningen där Modo fortsatte att trycka på - Brynäs lyckades också rida ut ett två minuter långt tre mot fyra-läge.

Greg Scott satte sedan Brynäs första straff och det räckte till en tvåpoängare.

Modo satte ingen straff och Örnsköldsvikslaget trivs inte när matcherna går till straffläggning - förlusten var laget åttonde raka när det gått så långt.

Vi tar vara på de lägen vi har och som matchen utvecklade sig är vi nöjda. Alla krigar på, även om det inte alltid blir taktiskt rätt, sade Brynäs assisterande tränare Jan Larsson.

Noterbart är att Modos finländske back Anssi Salmela var bäst på rinken. Salmela har ett korttidskontrakt och om han blir kvar när det går ut om två veckor är oklart.

Mer läsning

Annons