Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg förlorade på gammal hemmais

Annons

Den 4 februari fick Anders Forsberg sparken som tränare i Skellefteå.

På tisdagen var han tillbaka för att möta svenska mästarna - med sin nya ishockeyklubb Modo. Han och Modo förlorade träningsmatchen.

Det var speciellt att komma hit igen och prata med många människor, och upptäcka att det faktiskt fanns en dörr till ett annat omklädningsrum i den här arenan, säger Forsberg, som fick åka hem som en förlorare efter Skellefteås 5-1-seger (3-0, 1-0, 1-1).

Skellefteå var i serieledning med sju poäng när Forsberg förra säsongen entledigades från sitt tränaruppdrag. Klubbledningen hänvisade till att Forsberg visat bristande fokus samt att han informerat spelarna men inte ledarna om att han var klar för en ny klubb till den kommande säsongen.

Senare under våren offentliggjordes det att Forsberg skrivit treårskontrakt med Modo i sin hemstad Örnsköldsvik.

Det är fortfarande samma känsla som när det hände, förvånande att det blev så stora konsekvenser att jag fick sparken. Men jag var sur i några dagar och sedan släppte jag det. Det var ju också jag som hade bestämt mig för att gå till en annan klubb, säger Forsberg, som fick en tuff start på genrepet med sitt Modo.

Redan efter 2.41 hade Skellefteå seglat iväg till 3-0-ledning - och Forsberg tog timeout.

Personligt rekord för mig. Det var nyttigt för oss att få möta ett grymt bra lag och se vilken nivå vi måste hålla om vi ska vara med där uppe.

5-1 till Skellefteå, sedan Modo spräckt nollan i spel fem mot tre dryga minuten före slutsignalen, och hemmalaget avslutade därmed försäsongen med sin åttonde raka seger på lika många träningsmatcher. Joakim Lindström och Petter Emanuelsson blev tvåmålsskyttar.

Enda orosmolnet för mästarlaget i genrepet var att ligans poängkung Bud Holloway skadades i samband med en trippingutvisning på Modobacken Oscar Hedman i andra perioden. Holloway tvingades avbryta matchen.

Ingen kommentar, säger Skellefteås läkare Karin Rundblad om Holloways skada.

Mer läsning

Annons