Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsberg avgjorde i förlängningen

Annons

Hockeyfest i Örnsköldsvik i lördags när Markus Näslund gjorde comeback i Modo.

Betydligt mindre feststämning i Swedbank arena på tisdagskvällen. Det såg Skellefteå till - men festen fick ändå en rolig avslutning för fansen när Peter Forsberg avgjorde med 3-2 i förlängning.

Tidigare i höst tog Modo en av sina blott två segrar utan Peter Forsberg mot just Skellefteå. Klara 6-2 på hemmais.

Det blev betydligt tuffare den här gången, trots Forsberg, Markus Näslund och Niklas Sundström i laget. Skellefteå är ju också ett topplag och gjorde en strålande bortamatch.

Forsberg-trion var till och från strålande - inte minst såg Näslund ut att vara på väg mot toppform - men den hade svårt att få till det i avslutningarna.

Med lite bättre riktning på skotten (det gällde inte bara Forsberg-kedjan) hade Modo haft ett par måls ledning efter första perioden.

Nu fick Modo i stället betalt retroaktivt i en spelmässigt betydligt jämnare andra period: Per-Åge Skröder hittade rätt i power play.

I sista lyckades Skellefteå vända matchen på fem minuter. Anders Söderberg gjorde 1-1 i power play och Jimmie Ericsson följde upp med 1-2.

Skellefteå visade sedan klassen i grenen "spela på resultat" och fick tiden att bara rinna iväg. Ända fram tills det återstod två sekunder av ordinarie matchtid då Per Svartvadet lyckades trycka in kvitteringen efter en våldsam Modo-forcering.

I förlängningen avgjorde Peter Forsberg, när han framspelade av Markus Näslund tryckte in segerpucken.