Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsberg avgjorde i förlängning

Skellefteå var bara två sekunder från seger när Modo kvitterade.

I förlängningen ordnade sedan Peter Forsberg Modoseger med 3-2-målet, assisterad av Markus Näslund.

I de två matcher Näslund nu spelat har han iklätt sig framspelarens roll - Forsberg målskyttens. Inte tvärtom som man kunde förväntat sig.

Mot Rögle i lördags spelade Näslund fram Forsberg tidigt till 1-0. Mot Skellefteå dröjde det till 1.33 in i förlängningen.

Lagen drabbades av varsin utvisning och med spel tre mot tre skickade Modo-tränaren Miloslav Horava in sin superduo.

Med så stora ytor blev de också oemotståndliga.

Våldsamt tryck

De trampade loss från egen zon, Forsberg lade över till Näslund, gick in på kassen där han fick pucken på bladet - och matchen var avgjord.

Det var bara att gå på mål och vänta på passet, sade Forsberg efteråt. Bra för självförtroendet att vinna sådana här matcher, men vi hade flyt i kväll.

Forsberg tänker inte minst på det faktum att Skellefteå hade vänt matchen, spelade drygt halva tredje perioden "på resultatet" (2-1) och tiden bara rann iväg.

Tills det återstod två (!) sekunder av matchen, då lagkaptenen Per Svartvadet tryckte in kvitteringen efter våldsamt Modo-tryck med sex utespelare.

Skellefteå spelade bra ishockey, det är inte konstigt att de ligger där de ligger, sade Forsberg.

Viktiga poäng

Han sade att han kämpade på så gott han kunde, men var inte nöjd med det han fick ut.

Jag var lite sjuk förra veckan, och det var jobbigt redan från början. Jag var trött, kom inte undan och brottades mest.

Men Forsberg var alltså inte mer illa däran än att han orkade avgöra matchen och ordna en hyperviktig tvåpoängare åt sitt lag. Själv har han nu gjort 15 poäng (8+7) på åtta matcher.

Det viktiga är att vi tar poäng och har börjat röra på oss i tabellen. Nu får vi bygga på det här, det är fem matcher kvar till uppehållet - och vi får verkligen inte känna oss nöjda.

Forsberg var bra, även om han inte var på topp, med Forsberg-mått mätt.

Bäste modoit var Markus Näslund. Han såg oerhört stark ut, var millimetrar från en fullträff och var dessutom delaktig även i 2-2-målet.