Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre Modobacken ställs mot sin ryske skandalcoach: "Han är stenhård"

När Tre Kronor möter Ryssland i kväll ställs förre Modobacken Patrik Hersley mot sin omsusade tränare i SKA St Petersburg, Oleg Znarok.
Den ryske förbundskaptenen som är mest känd i Sverige för att han hotade med att skära halsen av Rikard Grönborg under VM-semifinalen 2014.
– Han är stenhård men ändå respektfull, säger Hersley till hockeynews.se.

Annons

Ja, ni minns säkert VM-semifinalen i Minsk för tre år sedan när de båda förbundskaptenerna hotade varandra till livet.

Znarok visade då tecknet att han skulle skära halsen av Grönborg, som i sin tur svarade med att skrika "I'll fucking kill you". Som straff blev båda avstängda en match och fick inte ha något att göra med lagen under de efterföljande medaljmatcherna en dag senare.

Hockeypampens radikala förslag – ny liga med svenska och finska lag: "Det är nödvändigt"

Demoncoachen Oleg Znarok har ett rykte om sig att vara tuff, men är också en av anledningarna till varför SKA St Petersburg toppar KHL överlägset och precis kryddade laget med stjärnorna Vadim Sjipatjov och Patrick Thoresen.

– Det är dit spelare vill komma. Det är bästa stället i ligan att spela på. Vi har en respekterad tränare som inte kommer innanför skallen på folk. Han är stenhård men ändå respektfull. Han ger ledigt när det behövs. Det är bra stämning, och det är klart, efter så många vinster blir det så, säger backen Patrik Hersley till hockeynews.se.

Milstolpe för Henrik Sedin – men Vancouver totalförnedrade: "Det var några skumma mål"

Den reslige försvararen gjorde elva SHL-matcher för Modo 2011-2012, men lämnade under säsongen för spel i Leksand där det blev stor succé. Sedan förra året tillhör han SKA St Petersburg och spelar under just Oleg Znarok.

I kväll ställs de mot varandra när Tre Kronor möter Ryssland i Channel One Cup.

– Han förväntar sig att man kör hela tiden. Det är ingenting han behöver säga, eller ingenting han behöver hota med. Alla vet vad de behöver göra. Det är inget daltande, men det är heller ingen hjärntvätt. Jag har stor respekt för honom och hur han sköter sitt, säger Hersley till hockeynews.se.

Patrik Hersley har noterats för 28 poäng (11+17) på 35 matcher i KHL den här säsongen. SKA St Petersburg toppar serien med den fantastiska målskillnaden 172–68.

LÄS OCKSÅ

► (+) Hägglund: Orkar "Säcken" fortsätta tjata hål i huvudet på spelarna blir det här bra

► (+) Juniorkronorna samlades inför JVM – vi sände live

► (+) AIK-spelaren som sänkte AIK: "Jag är tacksam för varje dag"

► (+) Modo besegrade AIK – se alla bilder från matchen här