Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förra Modo-målvakten om att växa upp med rasistiska påhopp: "Jag har alltid känt mig svensk"

Tidigare Modo-målvakten Valentina Lizana Wallner är en av Sveriges mest kända hockeymålvakter. I sitt sommarprat i Radio Örnsköldsvik pratar hon om att växa upp och utsättas för rasistiska kommentarer . "Man behöver inte alltid säga vad man tycker", säger hon till Expressen.

Lyssna på hela sommarpratet här

Läs också: Här är årets Semesterpratare i Örnsköldsvik

Valentina Lizana Wallners semesterprat gick i dagarna på Radio Örnsköldsvik. Där berättade hon om känslor från uppväxten. Känslor av att inte passa in. Hon växte upp med utländska föräldrar och säger att det inte alltid varit så lätt.

– Jag kanske inte ser helsvensk ut, men jag har alltid känt mig svensk och jag är svensk, säger hon till Expressen.

Läs också: Lizana Wallner om jobbet som tv-expert: "Inte jättelätt för alla att acceptera"

Till Expressen säger hon att fått flera kommentarer under åren. Människor som frågat var hon kommer ifrån och inte accepterat "Stockholm" som ett svar utan frågat vidare om vilket land.

De små kommentarerna säger hon i artikeln har växt till något större.

– Men jag har varit med om värre saker. Där folk jag inte känner har sagt några rasistiska kommentarer, men det är inget jag vill gå in på, säger Valentina Lizana Wallner till Expressen.

Hon har alltid hanterat kommentarerna genom att bara svälja dem och gå vidare, men känner att det inte är roligt med stämpeln. Något hon tänkte speciellt mycket på då hon skrev semesterpratet.

– Folk får tycka vad de vill om ursprung och sådant. Det är inte fel att tycka, men ibland kan jag tycka att man inte alltid behöver säga vad man tycker, säger hon till Expressen.

Idag är hon stolt över sitt ursprung.

Läs också: Forskare om fascismen: "Det finns anledning till oro även i dag"