Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Formstarkt Bik inkasserade en ny trepoängare

Härnösandstjejerna i Bik SK slåss för sin existens i botten av Division 1 Norrland. Just nu gör man det förbaskat bra dessutom.

– Vi vann fullt rättvist, konstaterar BIK-tränaren Sam Haglund efter 3–0 borta mot Selånger.

Annons

Medelpad har tre lag med i Division 1 Norrland, damer. Det hade gärna fått varit fler. Åtminstone om man skall gå efter poängutfallet för härnösandslaget Bik SK när medelpadslag stått för motståndet.

Den 15/8 slog man IFK Timrå med 1–0, 22/8 fick Alnö IF stryk med 4–0.

Det var två lag som Bik slåss med i de nedre regionerna av tabellen för att slippa vara bland de tre lag som får respass ur den här nya serien.

I lördags väntade Selånger. Men hemmaplan och nio segrar under säsongen räckte inte långt för SSK mot nya offensiva Bik.

– Nej, ärligt talat tog vi tag i den här matchen från start. Tack vare att vi förstärkt vårt lag efter uppehållet har vi vågat kliva på mycket högre upp i plan och sätta press direkt på motståndarna. I dag hade Selånger det riktigt jobbigt med oss, säger en belåten Sam Haglund som hamnade i förarsätet i matchminut 27.

Det var ett inspel från kanten av spanjorskan Judith Paredes Ros som Iris Carmona Bayarri ("Kika" kallad) hann först på. 0–1 stod sig in i paus, men hemmalaget hade ett farligt ribbskott alldeles i slutet.

Bik ändrade förstås inte på något i paus och redan tre minuter in på andra halvlek var det dags igen.

– Lorena Landete fick skottläge precis vid straffområdeslinjen och sköt ett skott som inte Selångers målvakt lyckades stoppa helt och hållet, berättar Bik-tränaren.

I matchminut 72 kom spiken i kistan efter det att Bik-målvakten Isabelle Nordlund gjort en fin benparad några minuter tidigare. "Kika" slog till igen.

– Hon var härligt effektiv, berömmer Haglund som även plussade för mittbacksparet Emelie Vesterlund/Iris Amoros Gonzales samt Sara Jensen.

14-åriga Zabibu Nduwimana svarade för ett nytt fint inhopp.

Matchfakta

Selånger–Bik SK 0–3 (0–1)

Div 1 Norrland

Målen: 0–1 (27) Iris Carmona Bayarri, 0–2 (48) Lorena Landete Escriva, 0–3 (72) Iris Carmona Bayarri.