Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlustrik andradag i curling-EM

Annons

Efter en segerrik svensk första dag i curling-EM i Stavanger blev det mest förluster andra dagen.

Efter två segrar på lördagen föll Sveriges herrar i lag Niklas Edin mot Danmark i söndagens första match. Matchen var över efter sju omgångar när danskarna ledde med 9-3.

Vi hade bestämt oss för att vara offensiva men det klickade inte alls. Danskarna jobbade med sig marginalerna och vi lyckades inte alls med det. Vi försökte få ut det mest positiva när vi tog trean för att jobba oss tillbaka i matchen men Danmark spelade grymt bra och kontrade direkt men en ny tvåa, sade förbundskapten Peja Lindholm.

Andra matchen gick mot Norge som inlett med tre raka segrar. En norsk miss i femte omgången innebar att Sverige kunde gå upp i 4-3-ledning. Men det svängde fram och tillbaka och det gick till skiljeomgång där Norge avgjorde till seger med 7-6.

Norge och Danmark är obesegrade efter fyra omgångar medan Sverige står på 2-2 och är delad fyra.

De svenskarna damerna och lag Margaretha Sigfridsson inledde söndagen med andra raka segern, 8-5 mot Italien.

En stabil insats där vi höll det ganska enkelt mot lite enklare motstånd. Känslan var att Italien var ganska nöjda att hålla matchen lite jämn och vi kunde inrikta oss på att bevaka den tidiga ledningen, sade Lindholm.

Men sen föll damerna mot regerande Europamästaren Ryssland med 4-9. Det var Rysslands första seger i EM. Avgörandet kom i den sjunde omgången då Ryssland tog fyra poäng.

Lag Sigfridsson har två segrar och en förlust efter två dagars spel och ligger delad trea. EM fortsätter för damernas del på måndagen med matcher mot tvåan Schweiz och trean Danmark.

Mer läsning

Annons