Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlusten mot Karlskrona blir tändvätska – "Vi ska använda aggressionen mot andra lag"

Två fina insatser av Modo Hockey följdes upp av två dåliga. Nu förklarar Modos forward Bill Thomas situationen.
– Vi var inte beredda och tog kanske lite för lätt på dem.

LÄS MER: Torp bröt fingret på nio ställen

Modo Hockey besegrade Frölunda och pressade Skellefteå AIK. Sedan kom två raka uddamålsförluster, först mot Brynäs och sedan mot Karlskrona i lördags. Ö-viksgänget halkar efter i tabellen och blir längre och längre ifrån en säker plats i SHL, hela elva poäng bakom Rögle och Malmö.

Modoforwarden Bill Thomas har svårt att förklara den senaste tidens formförändring.

– Matcherna mot Brynäs och Karlskrona är inte våra bästa direkt. Innan dess spelade vi riktigt bra och blev belönade med poäng mot Frölunda. Jag är inte säker på varför vi gått ner oss, men det är något vi måste se över. Kanske tog vi det lite för lätt på Karlskrona, och var inte förberedda på deras spel. Det var en tung förlust där vi tappade poäng vi behövde, säger Bill Thomas.

Under måndagen var Modo träningslediga, nu väntar istället träning varje dag fram till matchen mot HV71 på fredag i Örnsköldsvik. Lagen möts även på lördag, då i Jönköping.

– Nu är det träning, träning och träning som på schemat. Vi ska gå igenom matchen mot HV71 på video och förbereda oss på två tuffa matcher. Nu ska vi använda aggressionen vi fick av förlusten mot Karlskrona till något bra mot HV71, säger Bill Thomas.

LÄS MER: Andreas Johansson är besviken efter förlusten

Bobby Butler fanns inte med i Modos lag mot Karlskrona. Han hade petats av huvudtränaren Andreas Johansson.

– Det är upp till coacherna om vilka som spelar. Men jag kan säga att det är en tävling varje dag för oss nu, matcherna framöver är viktiga och matcherna mot lagen runt oss är livsviktiga, säger Bill Thomas.

Trots situationen känner inte Bill Thomas någon press, han menar heller inte att det var anledningen till att Modo föll mot Karlskrona.

– Jag tycker inte att vi behöver kännas oss pressade. I situationen vi hamnat i känns det som att vi inte bör ha någon press. Vi är elva poäng bakom närmaste lag ovanför oss och nu måste vi spelare visa att vi är starka att klara upp den här situationen.

LÄS MER: "Det blir kvalspel Modo"

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Modo, Friska Viljor, Anundsjö eller Härnösands FF. Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.