Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust igen – nu jagar Själevad nyförvärv

Själevad förlorade för femte matchen i rad och är indraget i bottenstrid. Nu vill klubben förstärka truppen med spelare – från utlandet.

Själevads hemmamatch mot Mariehem var en spelmässigt jämn sådan. Båda lagen hade tillräckligt med målchanser för att göra fler mål och bägge lagen hade i slutändan kunnat vinna. Men det var Mariehem som gjort flest mål när domaren blåste i pipan – och Själevad har därmed förlorat fem raka matcher.

– Vi har inte riktigt marginalerna med oss, och det tror jag har att göra med självförtroendet, säger Själevads tränare Tommie Andersson.

Hemmalagets målskytt för dagen var, som så många gånger förr, anfallaren Moa Eriksson. Gårdagens match kan ha varit hennes sista i seriesammanhang. Precis så är fallet också för hennes syster Ida Eriksson. I slutet av juli flyttar de till USA för att studera.

– Det känns inte bra, säger Andersson.

För att fylla luckorna som uppstår vill nu Själevad värva. I dagsläget jobbar klubben på en nigeriansk OS-mittback och en colombiansk landslagsanfallare.

– Det finns spelare och vi har bra namn på gång, men vi får se om det kan gå i lås. Det är en kostnadsfråga och det måste lösa sig med uppehållstillstånd för spelarna, säger Andersson och fortsätter:

– I dagsläget saknar vi bärande spelare som har mycket erfarenhet och som kan skapa ett lugn i laget. Och de här spelarna har erfarenheten att stärka upp truppen med. Deras meriter säger det mesta.