Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust igen mot Finland

3-15 på två matcher under säsongen.

Nu var Tre Kronor betydligt bättre mot Finland - men det blev ännu en förlust. Den här gången med 3-4 efter straffar i Channel one cup.

Jarkko Immonen satte båda sina straffar och Magnus Johansson, som satte en, missade sin avgörande. Tre Kronor hade både 1-0 och 2-1 i ordinarie tid, men låg också under med 2-3 innan backen Daniel Tjärnqvist fixade poäng vid full tid.

Finland vann turneringen och Sverige slutade sist.

Svenskarna var på tårna direkt och vek inte en tum efter de senaste debaclen, 0-7 och 3-8. Linus Omark gjorde sin bästa match i turneringen och låg bakom ledningsmålet. Efter en soloräd där han lurade ett koppel finländare spelade han fram backen Magnus Johansson som direktsköt 1-0.

Tre Kronor hade ett vasst spel i numerärt överläge strax därefter där både Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl var nära att öka på den svenska ledningen.

I stället kvitterade Finland i numerärt överläge i den andra perioden efter ett blixtsnabbt anfall där Sverigedödaren Ville Peltonen - fem poäng i 7-0-segern i Karjala - spelade fram Jukka Hentunen till kvitteringen.

Repliken kom blixtsnabbt. Niklas Persson styrde in 2-1 på tennis 13 sekunder senare. Kort senare fick Omark ett drömläge och nästan öppet mål, men skottet tog på målvakten Iiro Tarkkis skridskospets.

I stället tog Finland över och Ville Peltonen - vem annars? - vände matchen med 2-2 på tennis och 3-2 med tur sedan hans egen skottretur tagit i bröstet och studsat in bakom en i övrigt storspelande Liv.

Nu blev det åtminstone poäng. Nästa gången nationerna möts är i OS i Vancouver den 21 februari.