Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Volvo PV

Annons

Volvo PV redovisar en rörelseförlust på 577 miljoner kronor för första halvåret. Under samma period i fjol blev det en vinst på 349 miljoner kronor.

Omsättningen sjönk från 65,4 miljarder till 56,4 miljarder kronor.

Halvårsresultatet är enligt Volvoledningen i linje med förväntningarna. Ett operationellt nollresultat för helåret är en realistisk möjlighet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Försäljningen för Volvo PV steg med 4,7 procent till 26 998 bilar i augusti, jämfört med samma månad i fjol. I Kina ökade försäljningen med 65,7 procent. På den enskilt största marknaden, USA, föll däremot försäljningen med 11,9 procent.

Hittills i år har den totala försäljningen minskat med 2,5 procent, enligt ett pressmeddelande.

Vd Håkan Samuelsson räknar med att kunna sälja fler Volvobilar samtidigt som marginalerna bör kunna förbättras under andra halvåret i år.

För helåret 2013 väntas försäljningsvolymerna hamna i nivå med fjolåret. Framför allt väntas tillväxt i Kina medan Europamarknaden bedöms som fortsatt utmanande, heter det. I USA bedöms försäljningen ligga kvar på samma volymer som i fjol.

"Vi har realistiska möjligheter att nå våra mål för 2013: försäljning i nivå med föregående år, uppnå ett operationellt nollresultat och bibehålla takten i vår långsiktiga transformationsresa", skriver Samuelsson.

Mer läsning

Annons