Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Steen i comebacken

Annons

OS-aktuelle Alexander Steen var tillbaka efter hjärnskakningen som hållit honom borta från spel i elva matcher i NHL-ishockeyn. Han blev dock utan poäng när hans St. Louis förlorade mot Anaheim med 2-3.

Steen spelade i 20.56 minuter, men lämnade isen poänglös och han satt utvisad när Anaheim gjorde sitt 3-0-mål i andra perioden. St. Louis närmade sig med två mål i den tredje perioden men fick inte till någon kvittering.

Steens återkomst var glädjande för den svenska landslagsledningen. Däremot dök nya orosmoln upp natten till söndagen med tanke på stundande OS.

Vancouvers Henrik Sedin fullföljde inte matchen mot Phoenix i torsdags på grund av en tackling mot revbenen. Han var med i lördagsnattens straffvinst med 3-2 över Calgary - men klev av på nytt och spelade inte i den tredje perioden. Eftersnacket kom annars att handla om ett stort slagsmål som utbröt redan efter två sekunder och slutade med åtta matchstraff.

Detroit vann med 3-2 efter straffar mot Los Angeles efter att både Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall nätat. Den sistnämndes kvittering var dock av det märkligare slaget. Med 27 sekunder kvar av den tredje perioden sköt svensken pucken högt upp i nätet över plexiglaset bakom målvakten Jonathan Quick. Pucken studsade tillbaka och gick sedan via Quicks rygg in i mål. Efter matchen sade Kronwall ödmjukt att målet inte skulle ha godkänts.

Mer läsning

Annons