Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Skistar

Annons

Skidanläggningsföretaget Skistar redovisar en förlust före skatt på 265 miljoner kronor för perioden september-november, det första kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Motsvarande period 2012 gjorde bolaget en förlust på 270 miljoner kronor.

Omsättningen uppgick till 61 miljoner kronor, jämfört med 55 miljoner kronor ett år tidigare.

Förra vintersäsongen ökade bokningarna hos Skistar med 8 procent för perioden fram till vecka 10. I år ser läget oförändrat ut.

Vi ser en trend och det är att trycket ökar på lovperioderna. Det är svårare att ta barnen ur skolan i dag, skolorna har blivit hårdare på det, vilket gör att barnfamiljer i princip enbart är hänvisade till loven, säger Skistars vd Mats Årjes.

För bolaget innebär det att man måste tackla en situation där liftsystem och annan infrastruktur måste kunna hantera stora skillnader i beläggningsgrad.

TT: Är det risk för stora liftköer dessa veckor?

Vi klarar nog av att hantera det. Vi har stor kapacitet och sett över hela säsongen är det ett fåtal dagar som det är risk för omfattande köer, säger Mats Årjes.

Med knappt en vecka kvar till julafton är det ännu barmark i stora delar av Sverige. Men enligt Mats Årjes är snötillgången relativt normal i fjällområdena. På Skistars norska anläggningar samt i Vemdalen är den till och med bra eller mycket bra. Däremot ser det något sämre ut i Åre och delar av Sälen.

Men tittar man på prognosen så ser det ut som att vi under nyårsveckan kommer kunna öppna upp större delen av skidområdena även där.

Mer läsning

Annons