Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för nye AIK-tränaren

Annons

Tränarbytet i AIK gav effekt.

Men bara i en period.

Anders Eldebrinks comeback i svensk hockey slutade med förlust. Färjestad vände 0-1-underläge till seger med 3-2.

Vi behöver få tillbaka lite spelare så vi får lite kontinuitet. Vi gör en jättebra första period, men orkar inte, sade Eldebrink, Södertäljeikonen som nu tagit plats i ett AIK som dras med skadeproblem.

Åtta spelare saknades mot Färjestad.

Eldebrink gjorde comeback i svensk ishockey efter sju säsonger i Kloten, där han tog sitt lag till slutspel varje år.

Det är målet i AIK också. Men det är långt, långt fram för nästjumbon.

Hela 13 poäng skiljer upp till Frölunda på åttonde plats.

AIK:s sportchef Anders Gozzi tog beslutet att sparka Per-Erik Johnsson på grund av det utsatta läget - och för att AIK tappat sitt aggressiva och skridskostarka spel som laget hade under Roger Melin.

En ishockey som även Eldebrink står för - och som AIK visade upp i första perioden.

Hemmalaget stressade Färjestad högt upp i banan och seriefyran drog på sig fyra utvisningar.

Men AIK fick bara utdelning på en - genom Jonas Liwing.

Vi spelade med väldigt bra fart, det var något Anders (Eldebrink) hade tryckt på. Men det var synd att vi inte fick ett andra mål också, sade 2-3-skytten Broc Little som tror att tränarbytet kan bli bra. Jag vill inte ta ställning om det var rätt eller fel, det var ett beslut som andra tog. Men det kanske kan ge ny energi.

Det gav i alla fall inga poäng mot Färjestad, seriefyran som tog tredje raka segern trots problem med skador och avstängningar på backsidan. Laget vände på matchen med två snygga mål i numerärt överläge i andra perioden.

Landslagsforwarden Per Åslund styrde in 1-1 och Ville Lajunen direktsköt 2-1 efter en öppnande diagonalpassning från Christian Berglund som gjorde poäng för nionde matchen i rad.

När JVM-uttagne forwarden Max Görtz sköt 3-1 efter 7.09 av sista perioden blev uppförsbacken för brant. Broc Little reducerade visserligen bara en dryg halvminut senare, men Färjestad höll kontrollerat undan.

AIK var mycket bättre än oss i första och kunde ha gjort ett mål till. Vi var förbannade i pausen, tyckte inte vi tävlade, sedan blev det mycket bättre. Vi är nöjda med tre poäng, sade assisterande Färjestadstränaren Andreas Johansson.

Mer läsning

Annons