Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlamade Kristina längtar efter att få rida

Inte sedan början av november ifjol har Kristina Ulander kunnat rida på sin häst Giovanni. Trots påstötningar från henne och hennes ledsagare Berith Uhlin har inte handikapplyften på Kramfors Ridskola lagats.

- Vi har väntat och väntat på att något skulle hända men till slut fick jag nog, berättar Annica Ulander.

Hon är mamma till 26-åriga Kristina som för sex år sedan totalförlamades nedanför midjan i samband med en skoterolycka på Kyrkvikens is i Kramfors. Annica Ulander tog kontakt med Kramfors kommun via hemsidan och den nyligen införda funktionen Synpunkt.

- Kristina och hennes ledsagare Berith har åkt till ridskolan tre gånger i veckan med hästen i tron att lyften skulle vara fixad men ännu har ingenting hänt.

Efter en del krångel byttes lyftens motor ut före jul. Men tyvärr fungerade inte motorbytet som det skulle. Det är svårt att få fram nödvändiga reservdelar.

- Jag kan därför inte lova att felet ska vara avhjälpt den här veckan men jag hoppas det, säger ridskolechefen Susanne Juto.Läs mer i onsdagens TÅ.STEN ENGBLOM
070-320 49 70