Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förhandlingarna strandade: Kanal 5 slocknade för 1,5 miljoner kunder som missar VM–kvalet

Det blev en nattmangling. Men trots intensiva förhandlingar för att nå en lösning kom parterna inte överens. Därför kan Telias kunder inte se Discovery Networks kanaler längre – och missar därmed fredagens VM-kvalmatch i fotboll.

– Vi är fortfarande långt ifrån varandra. Det avtal vi tidigare haft gäller inte längre. Vi har inte längre deras tillåtelse, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär vid 01-tiden i natt, till Expressen.

– Det är en sorg att kunna konstatera att vi inte längre finns på Telias tv-plattformar. Det är ett band mellan oss och 1,5 miljoner människor har klippts, säger Discoverys presschef Dan Panas.

Strax efter midnatt, natten till torsdag, slutade förhandlingarna mellan Telia och Discovery – i oenighet.

– Det har varit bra dialoger men vi är fortfarande för långt ifrån varandra finansiellt – de vill ha orimligt mycket betalt, säger Jonas Hasselberg, till Expressen.

För Telias kunder innebär det bland annat att det inte går att se VM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Frankrike på fredag, eftersom Discovery äger rättigheterna.

– Vi tycker inte att kunderna ska komma i kläm där och bad specifikt Discovery att göra undantag för matchen. Men det fanns inget intresse, säger Jonas Hasselberg.

– Som det ser ut nu har vi inget avtal med Telia. Samtidigt finns vi hos alla andra operatörer som anser att vårt innehåll och våra program har ett värde som de är beredda att betala för. Att ge en gräddfil till Telia som inte vill ha ett avtal med oss, det vore orättvist mot andra, säger Dan Panas, till Expressen.

Båda parter öppnar dock för fortsatta diskussioner.

– Från vår sida står dörren öppen, betonar Dan Panas.