Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagarna: Stelbenta system lägger krokben för familjeföretag

Var fjärde företagare uppger att de sannolikt kommer att lägga ner sitt företag snarare än att genomföra ett ägarskifte. Det visar på nödvändigheten i att det måste bli enklare att byta ägare i företag. Det krävs ändrade skatteregler och bättre incitament för att ta över en verksamhet och bli företagare.

Småföretagen har en avgörande betydelse för jobben, tillväxten och välfärden i Sverige. I en överväldigande majoritet av kommunerna, 217 av 290, står småföretagen för den största andelen skatteintäkter – dit hör exempelvis Örnsköldsvik och Kramfors. Samtidigt skapas fyra av fem jobb i företag med färre än 50 anställda, vilket innebär att småföretagen sysselsätter nära två miljoner medarbetare över hela Sverige. 

Det krävs ändrade skatteregler och bättre incitament för att ta över en verksamhet och bli företagare.

När regeringen säger att de har skapat 300 000 jobb under mandatperioden menar vi att det är företagare som har skapat jobben – och att man riskerar att gå miste om tusentals jobb om generationsväxlingen inte får en högre prioritet.

I Sverige ser en av sex företagare ett ägarskifte som troligt inom de närmsta fem åren, och en av fyra inom tio år. Sett i ljuset av att fyra av tio företagsledare är 55 år eller äldre och att en av sex redan har passerat pensionsåldern är det inte förvånande, men det är allvarligt. För Västernorrland är hela 19 procent av företagsledarna 65 år eller äldre medan snittåldern för företagsledare ligger på 53 år. Det visar hur brådskande situationen är – men också vilka möjligheter som finns för yngre att ta över.

Välfungerande företag ska inte behöva gå i graven på grund av höga skatter och betungande regelverk.

Dessvärre tyngs ägarskiften av ett skattesystem där småföretag missgynnas med regelverk som ofta är anpassade efter storföretagen. Det faktum att 99 procent av Sveriges företag är just småföretag med färre än 50 anställda gör det tydligt hur absurd den ordningen är, och framförallt att det behövs ett ändrat tankesätt.

Skattereglerna som missgynnar ägarskiften i familjer genom att företagare betalar en högre skatt vid överlåtelse till en närstående än vid försäljning till en extern, eller vid nedläggning av företaget, bör reformeras. Det kontraproduktiva regelverk som hindrar den som genomför ett ägarskifte från att vara verksam och bidra i företaget, och därtill tvingar ägaren att frysa kapitalet i stället för att kunna investera det vidare, behöver också ändras.

När traditionell bankfinansiering blivit allt mindre tillgänglig för den som vill investera i företagande skulle nya finansieringsformer kunna bidra till framgångsrika ägarskiften. Även investeringsavdraget kan utvidgas för att göra det mer förmånligt att investera i både sitt eget och andras företagande.

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Utmaningarna och möjligheterna för fungerande ägarskiften påverkar tusentals företag, hundratusentals medarbetare, och ekonomin över hela Sverige. Välfungerande företag ska inte behöva gå i graven på grund av höga skatter och betungande regelverk. Den politiker som ser det kommer inte bara ha en bättre företagarpolitik, utan även en bra jobbpolitik. Låt detta bli en ögonöppnare.

Joakim Sjöstedt, regionchef Företagarna Västernorrland och Jämtland/Härjedalen

Sandra Molitor-Sjöberg, ordförande Företagarna Sollefteå

Kristina Wallin-Nylén, ordförande Företagarna Kramfors

Annalena Sjöberg, ordförande Företagarna Härnösand

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel