Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Före detta Idoldeltagaren peppar unga till företagande: "Man behöver inte gå i slips och kostym"

Erik Grönwall och Simon Vikström fyllde Nolaskolans aula när de körde sin interaktiva show om företagande och företagsamhet.
– Vi vill bryta myten om hur en företagare ser ut, man behöver inte gå i slips och kostym, säger idolvinnaren Erik Grönwall.

Företagande och företagsamhet betyder inte bara kostym, slips och grymt mycket jobb. En företagare kan vara en person klädd i trasiga jeans och tatuerad lite var stans, som jobbar med det hen brinner för.

Det fick alla elever på Nolaskolan lära sig när Erik Grönwall och Simon Vikström visade sin interaktiva show Enterprise & music.

Med många exempel från sitt egna företagande visade killarna att det inte gör något att misslyckas. Det är ett större misslyckande att inte prova alls.

– "How to create a life you don´t need a vacation from", jag menar gör man något man brinner för så känns det inte som ett jobb, säger Erik Grönwall.

– Vinst handlar inte bara om pengar, det kan vara i form av glädje och hälsa till exempel, säger Simon Vikström.

Syftet med föreläsningen var att öka förståelsen för företagande och varför företagande är någonting bra.

Läs också: Skön countrykväll med Doug Seegers på Folkan

■■ För mer nyheter om Örnsköldsvik, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.