Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fördubbling av trafikolyckor i Ådalen

Antalet trafikolyckor hittills i år i de tre Ådalskommunerna har mer än fördubblats jämfört med tidigare år.

- Vi har tagit fram ren statistik och kunnat konstatera en ökning av trafikolyckorna med 200 procent jämfört med genomsnittet de senaste sex åren, säger räddningschefen Peter Carlstedt hos Räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen.

Man har tittat på perioden 1 januari - 10 mars och gjort en sammanställning av samtliga trafikolyckor som inträffat i Kramfors, Sollefteå och Härnösands kommuner. Från och med årsskiftet har räddningstjänsten haft hela 39 utryckningar med anledning av trafikolyckor.

Det finns en klar koppling mellan den stora ökningen och de extrema och skiftande väderleksförhållanden som rått i vinter. Något som försämrat vägarnas kondition på ett påtagligt sätt. Enligt bedömningar från räddningsledarna har dåligt vägunderhåll varit en bidragande orsak vid 23 av de 39 olyckorna.

10 av dessa kan i sin tur direkt härledas till spåriga vägbanor.

- Det har varit många ovanliga olyckor mitt på dagen och på raksträckor. Oftast handlade det om singelolyckor och avåkningar. Många av de aktuella vägsträckorna har också haft bara tre spår, berättar Peter Carlstedt.


Läs mer i torsdagens TÅ.STEN ENGBLOM
070-320 49 70