Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ford och Geely nära Volvoavtal

Ford och kinesiska Geely närmar sig en överenskommelse om en försäljning av Volvo Personvagnar. Mycket talar för ett avtal inom de närmaste dagarna, uppger en källa för TT.

Uppgörelsen kan bli klar redan under onsdagen, uppger Västnytt i Sveriges Television. Men att komma överens om detaljerna i avtalet kan dröja ytterligare en tid.

Parterna uppges nu sitta i förhandlingar i London.

Som vi gick ut med den 28:e oktober så fortsätter vi att arbeta framåt, det här är en pågående process. För tillfället kan vi varken bekräfta eller dementera några uppgifter. Förhandlingar har pågått under en längre tid, säger Ford Motors presstalesperson John Gardiner, till TT.

Från Volvo:s sida var tystnaden om en eventuell överenskommelse total.

Vi kommenterar inte försäljningsprocessen utan hänvisar till Fords och Geelys representanter, säger Maria Bohlin, presschef på Volvo Personvagnar.

Det är sedan tidigare känt att Zhejiang Geely Holding Group siktar på att slutföra köpet av Volvo Personvagnar före det kinesiska nyåret, i februari 2010. Konsulter har anlitats för att leda omstruktureringen och integrationen, enligt Reuters. Att få Volvos kunskap att bygga moderna bilar samt tillträde till den europeiska marknaden är vad som lockar Geely.

Prislappen på Volvo Personvagnar lär vara runt 15 miljarder kronor.

Förhandlingarna fortsätter enligt planerna som de har gjort hela tiden, säger Anders Fogel, Geelys svenske representant.

TT: Kommer en uppgörelse att presenteras på onsdag och vad innebär den i så fall?

Det är ingenting jag vill kommentera i nuläget.