Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbannat vad det gnälls på snöröjningen – ta ansvar och anpassa er fartdårar

Annons

Det var då förbannat vad mycket gnäll det är på snöröjningen. Jag hoppas stockholmarna njuter nu när alla spydiga norrlänningar bevisligen inte heller kan hantera snö för fem öre. Var är förståelsen? Var är det personliga ansvaret?

Snöar det tre decimeter går det inte att trycka på en knapp och poff så är all snö borta. Ska det vara så svårt att förstå?

Läs också: Vinterkaos längs vägarna – åkeriföretagen kritiska till billiga upphandlingar: "Kan inte bli annat än katastrof"

Om det står 90 på hastighetsskylten och det ligger tre decimeter nysnö på vägen så kanske man inte ska bränna på i 90 kilometer i timmen som att det vore en perfekt sommarväg man körde på. Det är upp till varje bilförare att anpassa sig till vägförhållandena, eller ni som gnäller kanske ska friska upp minnet och ta om körkortet?

Jag fick själv sladd i en kurva häromdagen, är det snöröjningens fel? Nej, det är mitt fel eftersom om jag anpassat hastigheten till väglaget hade kunnat undvika hela situationen. Jag tillåter mig anta att ni som gnäller är samma gäng som lägger över barnuppfostran på skolan och tycker det är rimligt.

Sluta gnäll, ta ansvar och sänkt farten!

Gubben som skäms

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel