Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar kräver folkomröstning

En folkomröstning om hur skolorganisationen ska se ut i Härnösand. Det kan bli verklighet om föräldragruppen på det västra skolområdet får igenom sin plan.

- Vi vill ha en bra kommunal skola, säger Pelle Molin, förälder i aktionsgruppen.

Föräldragruppen inom det västra rektorsområdet i Härnösand samlades på söndag för att formulera kraven. Det behövs 2 500 namn för att frågan ska tas upp av kommunfullmäktige.

- Vi kommer att ha ett nytt möte på Murbergsskolan under tisdagskvällen och då ska vi presentera våra krav, säger Anna Lindmark i aktionsgruppen, som består av ett 20-tal föräldrar.

Gemensamt för föräldrarna är att de känner sig överkörda av Härnösands politiker. Några är positiva till friskola, andra är negativa efter Skolverkets kritik mot friskolan Prolympia som vill ta över det västra skolområdet.

- Att vi nu kräver en folkomröstning är resultatet av att ingen har lyssnat på oss, det känns som att demokratin är i gungning, säger föräldern Veronica Nilsson.

Tanken är att namnlistorna med krav om folkomröstning ska överlämnas när kommunfullmäktige sammanträder nästa gång, den 31 mars.OLA THELBERG
070-218 31 09

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51