Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar i Högsjöprotesterar mot flytt

På måndag blir med största sannolikhet nya skolprotester i samband med kommunfullmäktige. Denna gång är det föräldrar i Högsjö som protesterar mot att den paviljong som deras barn bor i ska flyttas till Murbergskolan. Fyra och femåringarna ska istället få lokaler i skolan.

- Vi anser inte att skolan är ett bra alternativ för våra barn. Dessutom är vi besvikna över att vi fått besked om detta så pass sent, säger Hans Rosengren, en av de föräldrar som har barn i paviljongen som ligger vid förskolan i Hälledal.

Från skolkontorets sida tror man inte att detta kommer att bli någon stort problem.

- Dessa femåringar kommer att placeras tillsammans med sexåringarna och fritids på en avgränsad del av skolan. Skolan kommer att sätta upp staket, ordna med utelekutrustning och möblera lokalerna på ett sätt som passar för en förskola. Det här är inga stora saker och detta kommer vi att hinna, säger Johan Frykland, biträdande förvaltningschef.

Nu planerar föräldrarna att tillsammans med andra från Ramvik och hälledalsområdet att framföra sina åsikter i anslutning till komunfullmäktigesammanträdet på måndagen.
LENNART LUNDBERG
070-663 48 60