Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldragruppen fick inget gehör i fullmäktige

Föräldragruppen inom Västra rektorsområdet i Härnösand var på plats vid måndagskvällens kommunfullmäktige i Härnösand. Med sig hade de 1 150 namn som kräver att omorganisationen stoppas.

- Vi förväntar oss att de backar i frågan, säger Pelle Molin, talesman i gruppen.

Men allt talar för att loppet är kört, även om den politiska oppositionen vill hålla dörren öppen.

Efter måndagens rundbordssamtal med politikerna står det klart att den nya skolorganisationen kommer att sjösättas. På kommunens hemsida informerades under måndagen om vilka personer som ska jobba inom skolområdet och planerna på att bygga om skollokalerna.

- Vi ger inte upp, även om vi är jättebesvikna. Politikerna tycker att vi ska vara jättenöjda, men det är vi inte alls, säger Anna Lindmark.

Föräldrarna hade hoppats kunna ställa frågor direkt till politikerna i kommunfullmäktige. Men det fanns ingen punkt i dagordningen för en sådan diskussion. Men vid nästa fullmäktige som äger rum i maj i Häggdånger är gruppen välkommen med sina frågor.

- Vi kan inte vänta till dess, säger Lindmark. Vid nästa skolnämndsmöte i nästa vecka förväntar vi oss att processen får en ny vändning.


Läs mer i tisdagens TÅ.OLA THELBERG
070-218 31 09