Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Foppa tappade nio kilo inför Mästarnas Mästare: "Ville inte göra bort mig"

Han har vunnit det mesta inom ishockey – nu ska ikonen och Örnsköldsviksonen Peter Forsberg försöka ta hem "Mästarnas mästare".
– Det är ju ett familjeprogram. Hur grisig kan man vara för att gå vidare? Det gäller ju att vinna, säger Foppa.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Som Allehanda har rapporterat tidigare – bland annat från inspelningarna i södra Spanien – är Peter Forsberg en av tolv före detta idrottsstjärnor i den åttonde upplagan "Mästarnas mästare".

Inför programmets premiär, den 6 mars, höll SVT den årliga presskonferensen. Självklart fanns Örnsköldsviksonen på plats och bland annat berättade Foppa att han, inför denna annorlunda utmaning flera år efter att hockeykarriären, ville komma något sånär vältrimmad till "Mästarnas mästare".

– Jag började löpträna när jag bestämde mig för att ställa upp. Nog gick jag ner åtta, nio kilo. Det är ju ett antal miljoner som kollar, jag ville inte göra bort mig alltför mycket i alla fall, säger han.

– När jag slutade med hockeyn hade jag svårt att motivera mig för att träna. Jag har inga problem med att gå upp i vikt, mer problem att gå ner.

LÄS ÄVEN: Foppa nervös inför mästarkampen: "Jag ljuger om jag säger något annat"

Tävlingsinstinkten vaknade till liv vid de oväntade tävlingsinslagen – även om det var svårt att förbereda sig inför det okända.

– Det mest frustrerande var att man inte fick veta vilka grenar vi skulle göra innan vi kom till platsen. Jag ville förbereda mig. Varje tävling är viktig, tre skulle åka ut, då vill man ju veta vad det är för tävling.

SE ÄVEN: Foppa: Det är inga kaxpellar och det är jämnt i tävlingarna

Peter Forsberg hade sambon Nicole och parets två barn med sig under inspelningen.

– Den här gången passade det bra i kalendern. Nicole var ju gravid, men det var inget vi visste om, säger Forsberg med ett leende.

LÄS ÄVEN: Krönika - Kan någon verkligen hindra Foppa från att bli mästare?

Men Foppa har hårt motstånd i programmet, inte minst i bordtennisesset Jörgen Persson och tidigare fotbollsspelarna Kennet Andersson och Hanna Marklund.

Även armbryterskan Heidi Andersson och skidskytten Björn Ferry är med och fajtas – vilket blir det första äkta paret i "Mästarnas mästares" historia.

– Det är ju smickrande att få vara med. Jag trodde första att det var ett nytt koncept när det ville ha med ett par, säger Heidi Andersson.

LÄS ÄVEN: Foppa inför mästarprovet: "Man kommer att få bita ihop"

I programmet delas deltagarna upp i två sexlagsgrupper, som på väg mot finalen minskar så att bara tre går vidare från varje grupp.

– Vi ville helst att vi skulle vara i olika grupper. Men det ville inte SVT.

Men den äktenskapliga gemenskapen höll ändå ihop bra i det idrottscelebra sällskapet.

– Heidi är explosiv, stark och kan klättra och allt sånt. Jag är stel som en järnpinne, men har väl andra kvalitéer, säger Björn Ferry.

– Ja, uthållighet och skarp hjärna, fyller Heidi Andersson i till makens belåtenhet.

LÄS ÄVEN: Karolinas värsta mardröm – att tvingas besegra Foppa i duellen