Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Foppa" med i Moskva-truppen

Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson hoppas att Peter Forsberg ska kunna spela i Channel one cup nästa vecka. Därför fanns "Foppa" överraskande med i Tre Kronors trupp som presenterades på måndagen trots att stjärnan just nu är revbensskadad.

Vi pratade i går (läs söndag) och han är på bättringsvägen så därför avvaktar vi den här veckan, säger Gustafsson.

Så sent som i förra veckan sade Forsberg att han inte skulle kunna spela turneringen i Moskva.

Det är jätteviktigt att han är med om man ser till OS, så att han får testa sig på hög nivå, säger Gustafsson.

Turneringen i Moskva är den sista landslagsturneringen innan Bengt-Åke Gustafsson den 27 december ska offentliggöra truppen till OS i Vancouver. En ringrostig Forsberg gick poänglös från tre matcher Karjala cup i början av november och gjorde sedan elitseriecomeback i Modo med lysande resultat. På fem matcher har det blivit elva poäng (5+6) fram till revbensskadan.

Framför allt är det farten som kommer mer och mer. Det blir bättre för varje match han spelar, säger Gustafsson.

Ytterligare en uttagen spelare dras med skadeproblem. AIK-backen Dick Tärnström missade det allsvenska mötet med Örebro i söndags och även hans medverkan i Moskvaturneringen bestäms definitivt under veckan.