Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Foppa" med i Moskva-truppen

Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson hoppas att Peter Forsberg ska kunna spela i Channel one cup nästa vecka.

Själv är "Foppa" dock osäker på spel.

Jag vill så gärna spela, men tar inga som helst risker.

Peter Forsberg fanns överraskande med i Tre Kronors trupp som presenterades på måndagen, trots att stjärnan just nu är revbensskadad.

Vi pratade i går (läs söndag) och han är på bättringsvägen så därför avvaktar vi den här veckan, säger Gustafsson. Det är jätteviktigt att han är med om man ser till OS, så att han får testa sig på hög nivå.

När Peter Forsberg gör comeback är oklart, men enligt Modos presschef Hasse Andersson kommer han inte att spela mot HV71 på tisdagen.

Forsberg själv, som gjorde ett ispass på måndagen men klev av när det blev övningar med kampmoment, vet inte när han kan vara tillbaka.

Det är verkligen från dag till dag den här skadan, men som det kändes i dag gör det för ont för spel, säger Forsberg till Modos hemsida.

Forsberg hoppas fortfarande kunna vara tillbaka i spel redan den här veckan. Men om smärtorna inte ger med sig är det inte aktuellt att chansa på spel med Tre Kronor, trots att han är uttagen.

Förbundskaptenen ville ha det så och vi får se hur det blir. Självklart måste jag vara helt återställd om jag ska spela en internationell turnering.

Turneringen i Moskva är den sista landslagsturneringen innan Bengt-Åke Gustafsson den 27 december ska offentliggöra truppen till OS i Vancouver. En ringrostig Forsberg gick poänglös från tre matcher Karjala cup i början av november och gjorde sedan elitseriecomeback i Modo med lysande resultat. På fem matcher har det blivit elva poäng (5+6) fram till revbensskadan.

Framför allt är det farten som kommer mer och mer. Det blir bättre för varje match han spelar, säger Gustafsson.

Ytterligare en uttagen spelare dras med skadeproblem. AIK-backen Dick Tärnström missade det allsvenska mötet med Örebro i söndags och även hans medverkan i Moskvaturneringen bestäms definitivt under veckan.