Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Foppa i Lögdeå: "Bättre att köpa in sig i ett helt modehus än att köpa en ny garderob"

Peter "Foppa" Forsberg var på torsdagskvällen med och smygöppnade nya Häggströms modehus i Lögdeå som han numera är delägare i.

Modehuset med anor från 1922 har hållit stängt sedan i januari för att slutföra en omfattande ombyggnation, tillika mångmiljonsatsning, som innebär fördubblade lokalytor jämfört med tidigare.

Foppa är delägare via bolaget Forspro som han äger tillsammans med sin pappa Kent Forsberg.

– Ett intressant koncept. Nu när Ikea öppnat i Umeå så ökar trafiken på E4 mot Umeå och det kan modehuset dra nytta av. Det var ett viktigt skäl till att jag gick in som delägare, säger Foppa till vk.se

Det finns även ett annat skäl till att Forspro gått in som delägare, förklarade Foppa skämtsamt.

Läs också: Duell i Fjällräven Center – Gunde Svan utmanar Foppa

– När det gäller att klä upp min pappa är det bättre att köpa in sig i ett helt modehus än att köpa en ny garderob. Runt 200 personer fanns på plats under smygöppningen.

Modehuset har runt 70 000 klädesplagg från 100-talet leverantörer och är den största märkesbutiken norr om Stockholm.

– Jag känner mig lycklig över att få vara med om det här. Det här är en riktig snackis, tycker Johanna Wiklund, butiksansvarig som jobbat i modehuset i 13 år.

– Friskt satsat, men de har rätt koncept och många leverantörer, säger Roger Dahlström, som jobbat i klädbranschen i hela sitt yrkesliv. Fram till 1996 drev han Dahlströms kläder i Lycksele och har sedan dess jobbat som resande säljare.

Den officiella nyöppningen skedde under fredagen.

Läs också: Alla vill spela mot Peter Forsberg: möter Zuccarello på isen i sommar – igen