Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkhögskolans regnbågsmarkiser – en viral succé på nätet

Härnösands folkhögskolas vackra regnbågsmarkiser har blivit en viral succé på internet. Efter bara ett par dagar har 67 000 personer sett inlägget som nu delas flitigt på Facebook. – Vi hade inte väntat oss en sådan succé, men vi vill visa att vi står upp för mångfalden, säger rektor Ola Bojestig.

Först ut med regnbågens färger i Härnösand var domkyrkan med sin regnbågstrappa och regnbågsmatta.

Nu vill inte Härnösands folkhögskola vara sämre när de bytte ut alla sina fönstermarkiser.

– Vi har många internationella studenter och här på skolan talas en mängd olika språk så för oss var det självklart att värna om mångfalden och människors lika värde, säger Ola Bojestig.

Totalt är det 26 markiser i alla regnbågens färger på två våningsplan som satts upp på folkhögskolans baksida i öster som vetter ner mot stan.

På Härnösands folkhögskola möts en mängd olika nationaliteter och det finns ett 30-tal internationella studenter och det talas upp till 17 olika språk på skolan. Där finns en etableringskurs för nyanlända invandrare och utbildning till kontakttolk i språken ryska, tigrinska, arabiska och persiska.

På skolan arbetar även pedagoger från exempelvis Nederländerna, Frankrike och Ryssland.

Nu hoppas rektor Ola Bojestig att fler företag, skolor och offentliga förvaltningar antar utmaningen att hänga på regnbågstrenden.

– Jag tycker att man ska visa på utsidan vad man står för på insidan, säger Ola Bojestig.