Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följdförseningar drabbar passagerare

Annons

Norwegians krånglande Dreamlinerplan i New York har ställt till det för mer än tusen passagerare i tre världsdelar.

Men bolaget förnekar att de har ett för pressat schema.

Förutom i New York har folk blivit strandsatta även på Arlanda och i Bangkok de senaste dagarna. Först på torsdagsmorgonen avgår ett plan från Arlanda till Bangkok, som egentligen skulle ha lyft på nyårsdagens förmiddag. Återigen drabbas hundratals resenärer.

Nu ser det lyckligtvis ut som att det är den sista förseningen, säger Daniel Kirchhoff, presstalesperson på Norwegian, till TT.

Orsaken till att fel på ett plan kan få så stora följder beror på att det är viktigt för flygbolagen att ha sina plan i luften så mycket som möjligt. Blir ett plan då stående kan det som i det här fallet få svåra följdeffekter, enligt flyganalytikern Mats Hyttinge.

Ju mer man kan flyga med planen desto bättre ekonomi får man per flygplan. Det är väl ett framgångsrecept Norwegian har, att utnyttja flygplanen bättre än de traditionella bolagen, säger han.

Men Daniel Kirchhoff förnekar att förseningarna beror på ett pressat schema.

Situationen vi hade med Dreamlinern i New York var beklaglig. Hade vi förstått omfattningen av det tekniska problemet på flygplanet så hade vi kunnat agera fortare. Vi fick information från Boeing om att det skulle gå att ordna fort, men det gick dessvärre inte.

Mer läsning

Annons