Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Följ vår bevakning fram till avgörandets stund på valnatten: ”På plats i alla kommuner och hos Stefan Löfven”

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Direktsända debatter, live-tv på valkvällen och de senaste lokala kommentarerna.
Valet följer du bäst på allehanda.se!
– Med början klockan 19 kommer våra reportrar att sända direkt från vallokaler och valvakor runt om i länet, säger Allehandas nyhetschefer Malin Elfving och Sandra Bygdén.

Avgörandet närmar sig.

9 september går Sverige till val efter en het, oviss och intensiv valrörelse. Samtliga partier slutspurtar och det gör även allehanda.se som satsar stora resurser på att ta valbevakningen i mål.

– Vi har producerat serien ”Ortens röster” i elva delar - med besök på olika orter i länet där vi djupdykt och träffat olika människor. Vi har bland annat besökt länets starkaste V-fäste Ådalsliden, länets starkaste centerfäste Norrflärke-Solberg och stämt av ”Amandaeffekten” i Härnösand, säger nyhetschef Malin Elfving.

Utöver det har Allehandas läsare kunnat ta del av längre längre intervjuer med lokala partiföreträdare och intervjuer med samtliga partiledare. De senaste dagarna har ”Partierna i regionen” en serie i åtta delar publicerats.

– Därutöver har vi har levererat livesända debatter och dueller mellan politiker, och fler är på gång. Vi har även Y-podden som satsar på en valspecial i åtta delar, där våra regionreportrar intervjuar politiska företrädare. Första delen släpptes den 29 augusti.

Vad är dina intryck från valrörelsen, hur har responsen från läsarna varit?

– Inte minst när det gäller vår valtjänst #kandulova har responsen varit väldigt bra med 468 frågor och 1 863 svar hittills. Här har vi gått vidare med många frågor där både frågeställare och svarande politiker fått berätta mer om hur de resonerar, säger Malin Elfving.

Samtidigt pågår planeringen för själva valkvällen – och valnatten. Resurser fördelas och körscheman spikas för att ge dig som läsare senaste nytt i takt med att rösterna börjar räknas. Du följer såklart utvecklingen på allehanda.se med löpande liverapporter, tv-inslag och lokala kommentarer.

– Under valdagen är vi på plats i vallokalerna och vi hänger med politikerna på valvakorna samtidigt som våra ledarskribenter kommer att analysera och kommentera. Vi uppdaterar sajterna med lokala siffror och rapporterar live både i tv-sändningar och med hjälp av scribble från Ångermanlands kommuner under kvällen, säger Sandra Bygdén.

– Med början klockan 19 kommer våra reportrar att sända direkt från vallokaler och valvakor runt om i länet. Vi kommer också att vara på plats hos Stefan Löfvén i Stockholm.

Har du fortfarande inte bestämt hur du ska rösta?

Då kan ett besök på kandulova.se hjälpa dig på traven. Allehandas uppmärksammade valtjänst #kandulova fungerar som en superlokal guide till valet, där ingen fråga är för liten för att ställas och där du själv kan bedöma vad de olika partierna kan göra för just dig. Hittills har 468 lokala läsarfrågor och 1 863 svar från politikerna kommit in.