Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ med in i glassfabriken som satsar på att växa: "Finns en otrolig efterfrågan"

I fyra år har det tillverkats glass i den gamla skolan i Myckelgensjö. Än så länge är det i liten skala, men nu vill ägarna utöka verksamheten. "Det finns en otrolig efterfrågan", säger entreprenören Markus Edlund.

Annons

TV: Entreprenören berättar om sin glasstillverkning.

Markus Edlund driver ett eget svets- och smidesföretag i den lilla byn, sju mil nordväst om Örnsköldsvik. Han drog i gång glassfabriken tillsammans med mjölkbonden Frida Bylund, och sedan har bland annat deras mammor hjälpt till med den småskaliga tillverkningen.

Glassen har de senaste åren sålts i ett antal butiker i närområdet, bland annat i en Ica-butik inne i Örnsköldsvik och i affärer i Bredbyn, Sollefteå och Junsele.

Målet är nu att få i gång verksamheten i större skala.

Markus Edlund och Frida Bylund hinner inte själva lägga så mycket tid på glasstillverkningen som de skulle vilja. Därför söker de en ny delägare som kan satsa heltid på detta.

– Maskinparken finns, lokalerna finns, tillståndet finns. Vi har allt på plats men vi behöver en person som är rätt, säger Markus Edlund.

Förra hösten var det på gång att en person från Sollefteå skulle gå in som delägare men han drog sig ur av personliga skäl. Sedan dess har Markus Edlund inte ansträngt sig så mycket för att komma vidare, fram tills nu.

Kan det vara ett problem att ni ligger så här ute på landsbygden?

– Nej det är snarare en fördel. Det är många som vill bo här men det är svårt med jobb och kan man då både bo här och få jobb så är det ju klart.

Markus Edlund tycker att det finns stora möjligheter för glasstillverkningen.

– Jag ser att det skulle kunna vara fyra-fem anställda på heltid här. Vi har en maskinpark som skulle klara en omsättning på runt 60 miljoner, så det kan bli mycket folk här.

Att det finns ett stort intresse för lokalproducerad glass, utan tillsatser och E-ämnen, det är Markus Edlund övertygad om.

Han säger att de får många förfrågningar.

– Senast förra veckan fick vi ett mejl från ett kafferosteri i Åre som vill börja sälja vår glass. Det talas om den, och det kommer förfrågningar hela tiden. Så det finns mycket att jobba på.