Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FN-flagga på Sandö snart

Nu är det klart att Räddningsgymnasiet Sandö får status som FN-skola. Den första augusti får skolan sitt certifikat och kan hissa den blå-vita FN-flaggan.

Räddningsskolan ansökte i vintras om att få bli FN-skola, att det blev ett positivt svar var ingen överraskaning då Svenska FN-förbundet uppmanat den att söka.

Skolan ska nu skriva under avtal med FN-förbundet, vilket bland annat ger tillgång till FN-skolornas logotyp digitalt. Senare kommer ett inramat bevis på att man är en certifierad FN-skola och ett antal profilprodukter i form av flaggor, plexiskylt och roll-up som kan användas för att visa sin nya status.

Ett planeringsmöte med FN-förbundet ska hållas på skolan i början av höstterminen. Den 29 augusti arrangeras ett särskilt välkomstmöte med alla nya FN-skolor på förbundets kansli i Stockholm för att gå igenom formerna för samarbetet.

Det finns i dag 36 FN-skolor i Sverige, den hittills nordligaste är Sundsvalls gymnasium som fick sitt certifikat läsåret 2009-2010