Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flickan borde frias från misstankar

Annons

Förundersökningen bör läggas ner mot den 17-åriga flickan som misstänks ligga bakom det Instagramkonto som skapade upplopp i Göteborg tidigare i veckan, anser flickans advokat Peter Gillberg.

Detta sedan Aftonbladet varit i kontakt med en annan tonåring som tar på sig skulden.

Det är givetvis en jättestark indikation på precis det som jag och min klient sagt; att det inte är hon som gjort det, säger Peter Gillberg till TT.

Via en internetchatt har Aftonbladet varit i kontakt med en pojke som tagit på sig skulden för att på ett Instagramkonto hängt ut unga flickor och pojkar. Genom att få ta del av lösenordet har tidningen kunnat kontrollera att personen haft tillgång till det aktuella kontot.

Till tidningen säger pojken, som uppger att han är mellan 15 och 18 år, att han träder fram för att undvika att fler far illa.

Han skriver att han flera gånger tänkt kontakta polisen, men känner rädsla för vad som skulle kunna hända om hans identitet avslöjas. "Det är inte direkt polisen man ska vara rädd för. Utan folket, det är det som är värst", skriver han.

Flickan är lättad över att en annan person tagit på sig skulden.

Jag har varit i kontakt med henne. Om det nu finns en person som tar på sig det hela finns det egentligen ingen anledning till att över huvud taget ha en förundersökning i gång mot henne, säger advokaten Peter Gillberg.

17-åringen och hennes familj har vistats på hemlig ort sedan händelserna i tisdags. Ännu på fredagen hade de inte återvänt hem.

De avvaktar ytterligare ett tag. De måste vara helt säkra på att de är trygga. Men allting går åt rätt håll för dem nu, vilket är skönt, säger Gillberg.

Mer läsning

Annons