Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flest klagar på fel i lägenheten

Allra argast är vi över fel och brister i lägenheten. Men vi retar också upp oss mycket på grannarna, hyresnivån, hur värden lever upp till hyresavtalet, ändringar i hyresvillkoren, oenighet om flyttstädning, uppsagda hyreskontrakt, ombyggnationer, lägenhetsbyten och uppsägningstider.

Där är de tio vanligaste områdena för klagomål som nått Hyresgästföreningen från oktober i fjol till oktober i år, skriver medlemstidningen Hem & Hyra på nätet.

Klagomålen har geografiska skillnader. I Stockholm, med ansträngd bostadsmarknad, handlar tre av fyra ärenden om lägenhetsbyten. Vidare kommer 97 procent av alla klagomål på ombildningar till bostadsrätter från Stockholm och Göteborg.

Totalt har 18 540 ärenden noterats under perioden, vilket är en ökning med drygt 10 procent jämfört med de tolv månaderna innan.