Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flest hushållstjänster i storstäder

Drygt 52 000 svenskar hade ansökt om skattereduktion för hushållsarbete fram till och med den sista ansökningsdagen den 5 maj visar Skatteverkets slutsammanräkning. De flesta ansökningarna kommer som väntat från storstadsområdena Stockholm, Göteborg, Uppsala och Malmö.

Från övriga landet har det kommit in många ansökningar från Linköping, Jönköping, Helsingborg, Kungsbacka, Örebro, Västerås, Gävle och Umeå, enligt Pia Blanck Thörnroos, rättslig expert på Skatteverkets huvudkontor.

Skatteverket hade räknat med att omkring 45 000 personer skulle ansöka om skattereduktion för hushållsarbete.

Det är städarbete som toppar listan följt av trädgårdsarbete. De är helt dominerande bland de tjänster som åberopas för skattereduktion.

Hittills har omkring 10 procent av de ansökningar som verket fattat beslut om fått avslag. Den främsta orsaken är att man sökt för jobb som inte klassas som hushållsarbete. Det har också hänt att man fått avslag därför att den som utfört jobbet inte haft F-skattsedel.


/Allehanda.se