Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera misshandlade i Västmanland

Annons

En 22-årig man vårdas på sjukhus efter att ha blivit knivskuren i Västerås. Enligt polisen misshandlades flera personer allvarligt i Västmanland under natten till juldagen.

22-åringens skador efter knivattacken är allvarliga, enligt polisen i Västmanland.

Vid midnatt gick mannen i sällskap med vänner genom ett skogsområde i stadens västra delar. Enligt vittnesuppgifter mötte han där en man som knivskar honom.

Kamraterna uppfattade det som ett rån, säger Ivan Åslund, befäl på ledningscentralen, till TT.

22-åringen opererades på juldagens morgon och har inte kunnat höras. Han är känd av polisen sedan tidigare.

Gärningsmannen är inte identifierad, men polisen söker efter en man i 30-årsåldern, och har bland annat sökt i området med hundar.

Även i Köping knivskars en man under natten till fredagen. Den 29-årige mannen överfölls av en annan man som bröt sig in i lägenheten där han befann sig och högg honom i benet. Mannens tillstånd är inte livshotande. Enligt polisen är gärningsmannen och offret bekanta med varandra. Den knivskurne mannen har inte velat samarbeta med polisen.

På en fest i Fagersta blev dessutom en 20-årig man nedslagen med ett tillhygge av en jämnårig man, som är anhållen för grov misshandel. Den misshandlade mannen vårdas på sjukhus.