Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera misshandlade i Västmanland

En 22-årig man vårdas på sjukhus efter att ha blivit knivskuren i Västerås. Enligt polisen misshandlades flera personer allvarligt i Västmanland under natten till juldagen.

22-åringens skador efter knivattacken är allvarliga, enligt polisen i Västmanland.

Vid midnatt gick mannen i sällskap med vänner genom ett skogsområde i stadens västra delar. Enligt vittnesuppgifter mötte han där en man som knivskar honom.

Kamraterna uppfattade det som ett rån, säger Ivan Åslund, befäl på ledningscentralen, till TT.

22-åringen opererades på juldagens morgon och har inte kunnat höras. Han är känd av polisen sedan tidigare.

Gärningsmannen är inte identifierad, men polisen söker efter en man i 30-årsåldern, och har bland annat sökt i området med hundar.

Även i Köping knivskars en man under natten till fredagen. Den 29-årige mannen överfölls av en annan man som bröt sig in i lägenheten där han befann sig och högg honom i benet. Mannens tillstånd är inte livshotande. Enligt polisen är gärningsmannen och offret bekanta med varandra. Den knivskurne mannen har inte velat samarbeta med polisen.

På en fest i Fagersta blev dessutom en 20-årig man nedslagen med ett tillhygge av en jämnårig man, som är anhållen för grov misshandel. Den misshandlade mannen vårdas på sjukhus.