Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera krockar med personskador

En person har avlidit till följd av en svår trafikolycka på riksväg 40 i Småland i dag.

Flera olyckor har rapporterats under juldagen.

Fyra personer fördes även med ambulans till akuten på Västerviks sjukhus efter bilolyckan som inträffade nära Vimmerby. Två har mycket allvarliga skador, en allvarliga och en lindriga skador.

En man i 75-årsåldern fick livshotande skador efter en trafikolycka vid Töllsjö, nordväst om Borås. Olyckan var resultatet av att två bilar kolliderat på länsväg 1758.

Mannen fördes med helikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Där uppger pressjouren att skadorna är livshotande.

Flera olyckor inträffade på fredagseftermiddagen i Västra Götaland. Främst var det i norra och östra delarna av länet som det hala väglaget ställde till problem.

På länsväg 183 vid Borgstena, nordost om Alingsås, frontalkolliderade två personbilar. Tio personer fanns i de två bilarna och fem av dem fördes till sjukhus i Borås.

På riksväg 42, norr om Kolbäck utanför Alingsås, kolliderade två bilar och tre personer avfördes till Alingsås lasarett.

I Kronobergs län skadades fyra personer så svårt vid lunchtid att de fick föras till sjukhus i samband med två kollisioner. Halka och besvärlig väglag spelade troligen in vid bägge olyckorna.

På väg 23 strax söder om Åseda kom en bill över på fel väghalva och frontalkrockade med en mötande personbil. Två personer var inblandade i olyckan och båda fick föras till sjukhus i Växjö. Det är oklart hur svårt skadade de blev.

På riksväg 28 i trakten av Kosta fick en personbil sladd och törnade med bakpartiet in i fronten på en mötande bil. Två vuxna från den ena bilen fick föras till sjukhus, medan två vuxna och två barn som färdades i den andra bilen klarade sig oskadda, uppger Kronobergspolisen för TT.