Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera döda när gisslan fritogs

Pakistanska kommandosoldater stormade på söndagsmorgonen en byggnad där misstänkta talibaner tagit ett antal soldater som gisslan. Vid fritagningen räddades 22 ur gisslan, medan tre av dem dödades. Även fyra av gisslantagarna dödades, enligt en armétalesman

Gisslandramat utspelades i en byggnad intill arméhögkvarteret i Rawalpindi, nära huvudstaden Islamabad.

En explosion och skott hördes från området före gryningen. Senare bekräftade en militärtalesman att byggnaden hade stormats.

Tio personer dödades, fyra av angriparna och sex soldater, när beväpnade mån i lördags morse anföll högkvarteret och tog gisslan.

De senaste veckorna har talibanrebellerna trappat upp sin kamp och våldet har ökat i Pakistan. Dagen före angreppet dödades 49 människor av en bilbombare i Peshawar, nära gränsen till Afghanistan.

Just nu förbereder krigsmakten en stor offensiv mot talibanerna i nordvästra Pakistan.

I början av 2009 kom talibanerna inom tio mil från Islamabad, vilket väckte farhågor för att de skulle kunna hota regeringen. Militären lyckades i somras till slut driva ut de radikala muslimerna från Swatdalen, ett före detta turistområde bara tolv mil från Islamabad.