Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera döda i pakistanskt attentat

En självmordsbombare dödade minst två människor i staden Peshawar på torsdagen när han utlöste sina sprängämnen vid en vägspärr på en tättrafikerad väg, uppger den pakistanska polisen.

Peshawar har upplevt en ökning av våldsamma angrepp sedan armén i oktober börjat slå till mot militanta talibaner i deras fäste i Södra Waziristan på gränsen till Afghanistan.

Gärningsmannen rörde sig till fots och detonerade sprängämnena som han bar fastsatta vid sin kropp när han skulle visiteras vid vägspärren, berättade Karim Khan, polisofficer på platsen.

Vägspärren ligger på gatan Mall Road, nära kontor som tillhör det statliga flygbolaget och vissa medieföretag. Den ligger också nära en kristen flickskola och stadens militära distrikt.

Minst en polis och en förbipasserande dödades och 14 skadades. Enligt en stadstjänsteman skulle självmordsbombaren ha varit på väg till en marknad.