Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera döda i explosion i Beirut

Annons

Minst fem människor dödades och omkring 65 skadades när en bilbomb exploderade i Beirut i dag, uppger myndigheter enligt AFP.

Den kraftiga explosionen inträffade i södra delarna av staden och slet av fasaderna på flera byggnader intill. Området är ett av den libanesiska shiarörelsen Hizbollahs starka fästen och explosionen skedde bara 200 meter från Hizbollahs politiska högkvarter, rapporterar Al-Manar. Enligt den statliga nyhetsbyrån var det ett fyrhjulsdrivet fordon, lastat med sprängmedel, som exploderade mitt i eftermiddagens rusningstrafik.

Området är tättbefolkat, uppger Al-Manar. Kanalen visar bilder på ambulanser och räddningsfordon på platsen, medan folk försöker släcka brinnande bilar som står parkerade i närheten, skriver Reuters.

Ingen tog direkt på sig skulden för dådet, men sunnimuslimska militanta grupper har tidigare utfört attacker i området. Detta var den fjärde attacken mot Hizbollahfästet i södra Beirut, sedan den libanesiska shiarörelsen började strida på president Bashar al-Assads sida i inbördeskriget i Syrien i fjol, uppger myndigheter.

Libanons utrikesminister Adnan Mansour vädjade om internationellt stöd för att få slut på våldet.

Mer läsning

Annons