Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera bränder på julafton

Annons

En äldre man omkom i en brand i en lägenhet i området Tjärna ängar i Borlänge natten till tisdagen. När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad. Flera boende fick evakueras från fastigheten. Utanför lägenhetsdörren fanns en man som fördes till lasarettet i Falun, men utan livshotande skador, enligt lokala medier. Polisen rubricerade inledningsvis händelsen som misstänkt grov mordbrand och ska undersöka bostaden under julhelgen.

I Göteborg kördes en kvinna till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Biskopsgården natten till tisdagen. De intilliggande lägenheterna skadades inte.

En kvinna i 70-årsåldern flögs brännskadad tidigt på julaftonens morgon till sjukhus med helikopter efter en brand i hennes lägenhet i Järfälla norr om Stockholm, skriver expressen.se. Hon var enligt polisen "illa däran". Räddningstjänsten släckte elden på 20 minuter och den spred sig inte till någon annan lägenhet. Ärendet utreds som allmänfarlig vårdslöshet.

Mitt på julafton kom larm om brand i en äldre tvåplansvilla i Malsta, skriver Norrtelje Tidning. Enligt räddningstjänsten fanns ingen i huset.

Mer läsning

Annons