Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera bilstölder i Örnsköldsvik på drygt ett dygn – polisen: "Mycket troligt att stölderna har ett samband"

På bara drygt ett dygn har tre bilar stulits i Örnsköldsvik och polispatruller söker under lördagen i centrala delarna av kommunen efter de stulna fordonen samt vädjar om tips från allmänheten. Polisen Börje Öhman tror att stölderna har ett samband med varandra.

Den första stölden inträffade strax före midnatt i torsdags. Bilen, en mörkblå Volvo 850, stals från Härnösandsvägen i Örnsköldsvik.

Stölden följer samma mönster som de två bilar som sedan stals under lördagen, menar Börje Öhman, kommunikatör vid polisen.

Den ena bilen stod parkerad på Första Långgatan, Järvsta-Lungvik och stals under natten mot lördagen och anmäldes stulen på lördagsförmiddagen.

Det ska röra sig om en mörkgrön Volvo V70.

Strax före detta, vid nio på lördagsmorgonen, stals även en vit Mitsubishi Outlander från Björnavägen, efter att ägaren lämnat den obevakad under en kort stund.

Läs också: Lämnade sin bil obevakad en kort stund – stals av okänd gärningsman

– Jag tycker man kan säga att stölderna har samband med varandra, det verkar onekligen så, säger Börje Öhman.

Att tre bilar inom ett så litet område stjäls under drygt ett dygn är häpnadsväckande och ovanligt, enligt polisen. Under lördagen arbetar polispatruller med att söka efter de stulna bilarna i de centrala delarna av Örnsköldsvik.

– Ö-vik är ganska litet, så områdena är nära varandra, och därför är också tre stycken många i en sådan kommun på så kort tid. Det är fullt möjligt att bilarna finns kvar i stan, säger Börje Öhman.

Han uppmanar alla bilägare att tänka ett steg längre och aldrig lämna sin bil olåst eller med nycklarna i tändningslåset.

En av de stulna bilarna, Mitsubishin, hittades av polisen vid 12.30-tiden på lördagen på Nytorgsgatan i Örnsköldsvik.

Tips om den tillgripna bilarna kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.