Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera åtal om våldtäkter är på gång

De många våldtäkterna på sistone gör att kammaråklagare Lisa Eriksson har fullt upp.

Den 22 maj väcker hon åtal mot en person som sitter häktad som sannolikt misstänkt för att ha utnyttjat en underårig flicka sexuellt. Vid häktningsförhandlingen nekade han. Övergreppen ska ha skett på olika orter och det var socialförvaltningen i Härnösand som gjorde polisanmälan.

- Det är en utredning som blivit allt mer omfattande. Brottstiden sträcker sig från 2003 till 2007 och vi genomför många kringförhör för att kunna skapa oss en bild om vad som utspelats, säger Lisa Eriksson.

Dagen efter, den 23 maj, väcker hon åtal mot den 19-åring som sitter häktad för på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit en 35-årig kvinna utanför Lidl i Härnösand. Han har även varit intressant när det gäller en ouppklarad våldtäkt i en bil på Murberget, där två personer stått på vakt utanför medan en tredje person fullbordat våldtäkten.

- I det fallet har vi hört ytterligare två personer, men vi kan inte binda dem vid brottet. 19-åringen umgås dock med många andra, konstaterar Lisa Eriksson.

Till detta ska läggas att hon jobbar med ett åtal som också gäller en våldtäkt, denna gång i Örnsköldsvik.


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53