Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler vill att nedläggningsbeslut omprövas

Pensionärsföreningarna har redan sagt sitt. Nu ställs ytterligare krav på att beslutet att lägga ner vårdcentralen i Långsele omprövas.

En privatperson på orten har vänt sig till Lennart Moberg, chef för länets primärvård, med samma uppmaning som pensionärsföreningarna i Långsele.

I skrivelsen hävdas att vårdcentralen i Långsele uppvisar ett överskott och att konsulter påvisat att ytterligare besparingar kan göras genom att effektivisera verksamheten.

Detta och den försämrade service invånarna i Långsele med omnejd skulle få vid en nedläggning av vårdcentralen, med längre resor och problem för de som inte har bil, är enligt skrivelsen skäl att ta beslutet under omprövning.

De alternativ som skrivelsen föreslår är att effektivisera verksamheten och driva den vidare i landstingets regi eller se över möjligheten att lägga ut verksamheten på entreprenad.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78