Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler unga startar eget – här är de populäraste branscherna

Att starta företag har blivit mer populärt bland ungdomar i Västernorrland. Och skönhetsvård, artistisk verksamhet och hårvård är det branscher som lockar unga i länet extra mycket.

Under 2015 startade 118 personer mellan 18 och 25 år i Västernorrland företag. Det är en ökning med 5,4 procent jämfört med året innan, då 112 firmor registrerades av en ungdom i länet. Detta visar en kartläggning som ekonomiföretaget Visma har gjort. Detta innebär också att Västernorrland hamnar på en tredjeplats bland länen i Sverige när det gäller ungas nyföretagande.

Läs mer: Unga företagare startar städfirma

– Det finns många driftiga, unga entreprenörer i Sverige som kan fungera som förebilder. Vi behöver skapa fler naturliga mötesplatser för studenter, företag, entreprenörer och finansiärer, och använda modern teknik för att förenkla företagandet, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Före detta Idoldeltagaren peppar unga till företagande: "Man behöver inte gå i slips och kostym"

Den största uppgången i ungas nyföretagande ses i Västmanland och Värmland, där har det ökat med runt 16 procent. Den största minskningen finns i Blekinge där siffran rasat med 27 procent.

Läs mer: Ö-viksbördig prisas i Årets Unga Företagare

■■ För mer nyheter från Ångermanland varje dag – följ Allehanda.se på Facebook.