Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler snökanoner behövs på Hallstaberget

För ett drygt år sedan stod den nya snökanonanläggningen klar på Hallstaberget. För drygt 10 miljoner kronor har backe, hoppbacke och längdskidspår fått modern och kraftfull utrustning.

Men det saknas fortfarande en liten del för att hela Hallstabacken ska vara komplett.

Kultur- utbildnings- och fritidsnämnden har nu beslutat att söka pengar till en komplettering av anläggningen. Det handlar om en utbyggnad av den så kallade familjebacken, backen med liften alldeles ovanför hotellet.

Eftersom det inte finns några snökanoner där har det visat sig att det fattas snö i backdelen och det har blivit komplicerat när storslalomtävlingar ska arrangeras.

För att Hallstabacken ska kunna arrangera fullstora storslalomtävlingar krävs att man utnyttjar hela backen, även delen allra längst upp.

- Det handlar om ett par mindre slädar, men också nya rörledningar och slang, berättar Ted Olows, chef för Kultur- utbildnings och fritidsförvaltningen.

Kompletteringen är kostnadsberäknad till cirka 100 000 kronor och förvaltningen har fått i uppdrag av nämnden att ansöka om regleringsmedel för investeringen.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68