Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler skolprotester i Rossön

Inte bara föräldrar i Rossön protesterar mot förslaget att byns skola skall läggas ned.

Nu går företaget Mählers i Rossön genom sin vd Hans Åsling in i skoldebatten.

Tidigare har föräldrarådet vid Bodums skola protesterat över utredningen "Skola 2013" som ligger till grund för den största skolförändringen i Strömsunds kommun någonsin.

Föräldrarådet genom Pål Jansson, Susanne Abrahamsson, Berit Bryntesson och Tea Anderstig kräver svar på en mängd punkter i sin inlaga till kommunen och i debattartiklar.

Bland annat vill man ha till stånd en konsekvensutredning av åtgärderna i den framlagda rapporten, en beskrivning av samtliga kostnader som rör Bodums skola och siffror gällande de besparningar som görs vid en eventuell nedläggning.

Mählers vd Hans Åsling påpekar att företaget tror på mycket på Rossön när man flyttat verksamhet både från Dorotea, Jokkmokk och Mjölby till anläggningen i Rossön.

Framtida nyanställningar är att vänta, varför samhällsservicen är viktig och får inte försämras genom skolnedläggning. Det senare kan försämra framtida rekryteringsmöjligheter för företaget, byns största.


Läs mer i lördagens TÅ.BJÄRNE ENGHOLM