Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler skolor kan läggas ned

Fler skolor i Härnösand riskerar att läggas ned. Om sju år finns det 300 färre barn i stadens skolor, vilket motsvarar en nedläggning av ännu en större grundskola.

Föräldrarna i västra skolområdet kan tänka sig att skicka sina äldre elever till de befintliga högstadieskolorna, främst till Landgrensskolan. Men det skulle inte lösa lokalproblemen inom skolan.

Enligt skolförvaltningen är lokalerna på både Murbergsskolan och Bondsjöhöjdens skola för stora för deras verksamhet om högstadieeleverna försvinner. Detta utan de tänkta mobila enheterna. Elevunderlaget räcker inte. De elever som till hösten börjar skolan och som enligt tidigare gränsdragning hör till Bondsjöhöjden är inte fler än de fyller bara en halv klass.

Innan lokalminskningen påbörjades hösten 2007 fanns i grundskolan plats för 3600 elever. Det faktiska antalet elever är nu över 900 färre. Då är inte de förhållandevis få elever som finns på friskolan Kastellskolan medräknade. Och om sju år har ytterligare 300 barn försvunnit från grundskolan enligt kommunens beräkningar.


Läs mer i måndagens TÅ.LENNART LUNDBERG
070-663 48 60